Vejret på vandet

Maritim meteorologi for skippere og sejlere

Vejret på vandet
Pris 350 kr (+fragt 50 kr)

Læs handelsbetingelser inden køb

Af Mette Hundahl

Denne bog er til alle, der sejler, uanset størrelsen på fartøjet.

Den giver forklaringer på, hvordan man bruger vejrudsigter og vejrkort, planlægger sejladsen og tyder det vejr, man møder, både kystnært og på oceanerne.

Bogen indeholder over 300 illustrationer og fotografier, som gør det let at forstå vejret og vejrudsigterne. Det er en praktisk anvendelig bog med mange eksempler, og den er skrevet i et letforståeligt sprog. Meteorologiens grundlæggende begreber er beskrevet og forklaret som nyttig baggrundsviden.

Teamet bag bogen

Forfatter Mette Hundahl

Bogen er skrevet af Mette Hundahl, som er lektor på Marstal Navigationsskole. Hun har i over 25 år undervist kommende navigatører i meteorologi, navigation og andre nautiske fag, og hun er censor ved yachskippereksamenerne.

Hun har selv skibsførereksamen og har sejlet som styrmand. Hun har skrevet flere lærebøger og foldere om vejr og beslægtede emner og holder foredrag om emnet for fritidssejlere. Hun har en lille sejlbåd og sejler mest i det sydfynske, hvor hun bor.

Mette Hundahl

Grafisk designer

Visuelt koncept, illustrationer og layout er lavet af Amanda-Li Kollberg, indehaver af designbureauet Jetzt og partner i jetzt&immer.

Læs mere om Amanda-Li Kollberg her

Trykning

Bogen er trykt hos Grafisk Trykcenter i Esbjerg, som prioriterer kvalitet og miljø højt. Bogen er Svanemærket.

Produktdetaljer

Indbundet bog
Sprog: Dansk
ISBN 978-87-999270-0-5
Sideantal: 272
Udgivet: December 2016
Udgave: 1.

Læs anmeldelser

Fyens Stiftstidende
Mette Hundahl er født i Svendborg i 1960 og er opvokset på Fanø, hvor hendes far var navigationslærer på øens daværende skole. Mette Hundahl har i de sidste mange år boet i Svendborg og er gift med underviser Jørgen Ritz, Svendborg Søfartsskole.

Læs hele anmeldelsen her >>

Langturssejlerne
Så kom den endelig, – den ultimative danske vejrbog for skippere og sejlere. Her er bogen, som giver den overordnede indsigt i hvordan og hvorfor vejrsystemer opstår, hvor og hvordan man henter vejroplysninger, planlægger sejladsen, tyder det vejr man møder, og mange andre praktisk anvendelige emner. Og samtidig er en meget grundig opslagsbog, over alle de elementer der vedrører vind, vejr, bølger og hav.

Læs hele anmeldelsen her >>

Fyns Stiftstidende
Alle taler om vejret. Mette Hundahl fra Svendborg gør noget ved det. Med en solid maritim, professionel baggrund som lektor på Marstal Navigationsskole, styrmandsuddannelse og aktiv lystsejler i Øhavet har Mette Hundahl skrevet “Vejret på vandet”. Bogen er udkommet på Mette Hundahls eget, nyetablerede Det Blå Forlag i Svendborg.

Læs hele anmeldelsen her >>

Fyens Stiftstidende
Navigationsskolelærer Mette Hundahls nye Det Blå Forlag i Svendborg har flere maritime udgivelser i farvandet. Forlagets ejer klarer selv de fleste funktioner fra hjemmet på Fruerstuevej og står klar på en stand til næste måneds Boatshow.

Læs hele anmeldelsen her >>

Læs et gratis kapitel af bogen Vejret på vandet

Nedbør

Når vand falder ud af en sky og rammer jorden, så kalder vi det nedbør. Den kan falde på to helt forskellige måder, som det er vigtigt at skelne mellem. De to måder er byger og vedvarende regn.

Byger – kortvarig nedbør

Når det regner i kort tid fra en cumulonimbussky, så kaldes det en byge. Bygen starter, når skyen driver henover stedet, og så varer den ikke ret længe, oftest 10-20 minutter, og derefter klarer det op igen. Figur 1.53 viser en byge, der ses på afstand, og som ikke er lige over skibet….

Læs hele kapitlet her >>
Læs indholdsfortegnelse her >>

Figur

Om Det Blå Forlag

Det Blå Forlag er et nystartet forlag, hvis formål er at sælge kvalitetsbøger til overkommelige priser til alle der færdes på vandet, uanset størrelsen på fartøjet.

Forlaget er hjemmehørende i Svendborg, som har smukke farvande, dejlig havne, stærke maritime traditioner og flere maritime virksomheder og skoler.

Forlagets første bog er ‘Vejret på vandet’, men der er planlagt andre udgivelser i de kommende år. Selvom forlaget er nyt, er personerne bag forlaget ikke uerfarne.

Forfatteren til forlagets første bog har skrevet flere maritime bøger og tekster, som er udkommet på andre forlag og hjemmesider, og forfatteren har mange års erfaring med formidling og undervisning i nautiske emner på navigationsskolerne.

Forlaget er bevidst om, at al sejlads foregår i den smukke natur, som det gælder om at bevare. Vi har en mission om at udgive bæredygtige bøger og medvirke til miljøbeskyttelse. Derfor er forlagets bøger trykt under kontrollerede forhold i Danmark og mærket med det nordiske miljømærke Svanen, som er det en garanti for, at miljøbelastningen er blevet vurderet i hvert led af produktionen.