Havnemanøvrer
for sejl

Havne manøvrer for sejl




Pris 175 kr (+fragt 50 kr)

Læs handelsbetingelser inden køb

Af Henrik Jessen

Denne bog er til alle de sejlere, som har prøvet at miste kontrollen over en sejlbåd, eller som frygter at gøre det – og dem, der også vil kunne klare sig, når motoren ikke vil starte.

Bogen er praktisk anvendelig med trin-for-trin-vejledninger, eksempler og tydelige illustrationer. Den er også velegnet til undervisning i sejlerskoler og til instruktører, som kender stoffet, men gerne vil have ny inspiration til undervisningen.

Bogen gennemgår sejladsteknik, manøvrer og planlægning af ind- og udlægninger, fx:

  • hvordan kommer jeg ind til havnepladsen?
  • hvornår skal sejlene ned og hvordan tager jeg farten af båden?
  • hvordan kommer jeg ud fra havnepladsen?
  • hvor sætter jeg sejl og hvordan får jeg fart i båden?

Teamet bag bogen

Forfatter og illustrator Henrik Jessen

Bogen er skrevet og illustreret af Henrik Jessen, ingeniør, sejlerskoleinstruktør og tursejler fra Hellerup Sejlklub. Henrik har set, hvor forskelligt havnemanøvrerne gribes an, og hvor det går galt.

Han har qua sin uddannelse og arbejdserfaring som ingeniør en fin evne til at beskrive og illustrere præcist, hvordan manøvrer bør udføres.

Grafisk designer

Visuelt koncept, illustrationer og layout er lavet af Amanda-Li Kollberg, indehaver af designbureauet Jetzt og partner i jetzt&immer.

Læs mere om Amanda-Li Kollberg her

Trykning

Bogen er trykt hos ‘MARK og STORM Grafisk’ i Ringe på Fyn. Bogen er Svanemærket.

Produktdetaljer

Softcover med spiralryg
Sprog: Dansk
ISBN 978-87-999270-1-2
Sideantal: 136
Udgivet: September 2017
Udgave: 1.

Læs anmeldelser

Anmeldelse af Havnemanøvrer for sejl:

Henrik Jessen har taget dette emne op på allerbedste vis. Det at sejle sin båd ud og ind i havnen er en øvelse og en kundskab, der er ved at uddø. Den viden og indsigt, bogens forfatter vidner om, er unik og kan bidrage til, at nuværende og kommende sejlere får langt større udbytte af sejladsen.

Der ligger mange små tips til sejlerens grundlag for vurderinger, flettet ind i beskrivelserne, som så fint beskriver de tanker, sejleren bør gøre sig i situationerne, hvor en hurtig og rigtig beslutning skal tages.

Bogen er i sin helhed én stor samling af de tanker, en sejler bør samle i sit ”lager”, til brug for manøvrer for sejl under snævre forhold, som en havn kan være. Bogen bør være obligatorisk læsning for alle sejlerskoleinstruktører.

Bogen er en rig kilde til gavn for den sejler, der vil lære at bruge vind og sejl til langt de fleste manøvrer.

Lars Bræstrup
Sejlsejler og Sejlerskoleleder

Lars Bræstrup er uddannet bådebygger og har arbejdet mange år hos Walsteds Bådewærft i Svendborg. Han er fuldtidssejler og kendt som en kæmpe kapacitet inden for sejlads, herunder sejlads for sejl i havne. Han har sejlet siden han var 10 år i mange forskellige både, herunder 40 år i egne Folkebåde. Han har vundet et utal af kapsejladser og er medlem af bestyrelsen i Dansk Folkebådsklub.

Læs et gratis kapitel af bogen Havnemanøvrer for sejl

Rekognoscering

I en ukendt havn vil man normalt begynde med at skaffe sig et overblik ved at sejle rundt og se sig om. Man finder de frie pladser og vurderer, hvor man gerne vil ligge, hvor det er nemt at lægge ind og evt. også, hvor det er nemt at lægge ud igen.

Ventemanøvrer

Forberedelserne kan tage tid, og derfor vil man ofte indlægge nogle ventemanøvrer i planen, hvor man finder et frit område i havnen og sejler frem
og tilbage på halvvind. Sådanne manøvrer kan sejles med næsten enhver sejlføring.

Læs mere af kapitlet her >>
Læs indholdsfortegnelse her >>